Як визначити новий квед 2012?

13.02.2024 2:55

З 2012 року і до сьогоднішнього дня в Україні для класифікації сфер діяльності підприємств використовується система кодів КВЕД 2012.

Цей набір ідентифікаторів є основним для категоризації різних галузей економічної діяльності в Україні. Введення Національного класифікатора відбулося 1 січня 2012 року.  З того часу структура КВЕДів в Україні залишається майже незмінною. Зараз можна вважати, що КВЕД 2012 і КВЕД 2018 практично ідентичні. Офіційна назва цього класифікатора - "ДК 009: 2010". Щоб отримати більше інформації про використання кодів КВЕД в Україні, радимо звертатися до відповідних джерел та ресурсів. Детальніше про це можна дізнатися за посиланням https://youcontrol.com.ua/topics/kved-2012--bazovyiy-klassyfykator-vydov-deiatelnosty-ukraynskykh-kompanyy/.

КВЕД 2012 та його оновлення

До 2010 року в Україні діяв Класифікатор видів діяльності 2005 року, який визначав галузі діяльності за п'ятизначними кодами. Однак зміни виявилися необхідними, і 11 жовтня 2010 року  наказом Держспоживстандарту України №457 був введений новий класифікатор, відомий як КВЕД 2012.

У період з 11 жовтня 2010 року до 31 грудня 2012 року тривала перехідна фаза, під час якої підприємства мали можливість адаптувати свої коди діяльності. Однак відмінності між КВЕД 2005 і КВЕД 2012 не обмежувалися лише кодами, вони також передбачали реорганізацію розподілу видів діяльності за декількома секціями. Це відображалося у більш глибокому визначенні сфер економічної діяльності в Україні та сприяло адаптації підприємств до сучасних стандартів класифікації.

Як визначити новий квед 2012?

Як через Дію змінити КВЕД?

Для доступу до особистого кабінету рекомендуємо використовувати Електронний Цифровий Підпис (ЕЦП). Процедура входу дуже проста та виконується через вкладку "Послуги". Після цього необхідно перейти до розділу "Внесення змін у ФОП" та відкрити сторінку "Види економічної діяльності". Знайдіть кнопку "Редагувати" та натисніть її, щоб підтвердити дії на цій сторінці.

Процес внесення видів діяльності є простим та зручним. Треба лише обрати необхідний вид діяльності, і система автоматично визначить Коди КВЕД. Зауважимо, що важливо врахувати вимоги законодавства для платників Єдиного податку. Кількість видів діяльності не обмежена.

Після внесення змін залишається лише підтвердити їх та підписати заяву. Система автоматично визначить види змін і позначить їх. Далі потрібно поставити позначку для погодження обробки персональних даних та натиснути кнопку "Підписати та надіслати". Важливо використовувати Електронний Цифровий Підпис для підпису та відправки документа державному реєстратору.

Надіслана заява буде розглядатися протягом одного робочого дня, тому зміни будуть внесені до Єдиного Державного Реєстру тільки наступного дня. Звіт про результати розгляду буде відправлено до особистого кабінету на зазначену під час реєстрації електронну пошту. Для отримання інформації про внесені зміни можна скористатися веб-сайтом Міністерства юстиції, вказавши прізвище підприємця або ІПН.

Комментарии к этой новости временно закрыты.
Новости из зоны АТО
Политика и власть
События в обществе
Межбанк
USD EUR RUR
Покупка (грн.)
25.80 27.0960 0.3330
Продажа (грн.)
26.00 27.1430 0.3340
Политика и власть
Экономика и бизнес
Наука и технологии
Здоровье и красота
Новости спорта
Новости шоу-бизнеса
Новости Крыма
Новости партнеров